Monday, November 5, 2007

Basketball Game

Tak dnes zase trošku té místní kultúry. V sobotu jsme byli ”zczechnout” úvodní zápas sezóny místních basketbalistů a musím říct, že to byl opět trochu jiný svět. Je až neuvěřitelné, jaké haló se dá udělat kolem nějakého zápasu univerzitní ligy. Holt tady má sport trošku jinou podporu než u nás.

Celé akci předcházela masivní marketingová kampaň. Nejen že všude visely plakáty, ale dostal jsem taky několik mailů, abych náhodou nezapomněl (včetně mailu od studentského proděkana). Nesmí chybět webová prezentace speciálně pro danou událost.
A jak dostat do tělocvičny co nejvíce lidí? Jednoduše – koupíme si je! No, ne tak doslova. Lákadlem bylo losování o docela hodnotné ceny jako hudební přehrávače, či knihy zdarma na příští semestr (nesmějte se, studijní materiály na 1 předmět v průměru pořídíte kolem $150).

Nakonec se údajně sešlo 2108 registrovaných diváků. Docela dost ne? Jedná se v podstatě o rodinou záležitost, takže vedle sebe fandí důchodci a pětileté děti.

Nejvíc mě na celé té srandě dostalo všechno to divadýlko kolem – profi organizace, kupa drsných trenérů v luxusních sáčkách, asistenti, rozhodčí, časoměřiči, profi fotografové… Samozřejmě nesmí chybět maskot (Dino) a jeho pomocník, který o přestávkách rozhazuje dárky do publika (trička, balóny…). Sem tam také naběhne pizza delivery guy, který dává pizzu skupince fanoušků, která nejvíc fandí – dělá největší rambajz.

Na místě se ještě prodávají za special ceny mikiny, trička či čepice s logem týmu, aby všichni mohli pořádně fandit. No zkrátka zajímavá podívaná.
Mimochodem ženské prohrály a hned potom následoval zápas mužů, kteří to dotáhli do vítězného konce.

Jo a ještě něco. "Naši" mají jako součást dresu růžové ponožky!!! No tragédie...


----------------
Now playing: Beyonce - Irreplaceable
via FoxyTunes

No comments: