Saturday, December 8, 2007

Calgary Flames Game

Jedna z věcí, které mě budou ještě chvíli mrzet je fakt, že jsem (a nikoliv sám) prokaučoval možnost podívat se na zápas NHL. Bylo totiž hodně těžké dopředu vědět, jestli bude čas jít (kvůli studijním povinnostem) a když se konečně vybral termín, tak jsme splakali nad výdělkem, protože všechny lístky už byly fuč. Bohužel zrovna zápas na který jsme chtěli jít, byl jeden z těch více populárních a zároveň poslední před mým odjezdem. Teoreticky se lístky někde na internetu sehnat daly, ale ty byly na trochu lepší místa a těžko za méně než $200.
Abychom to alespoň trochu vyžehlili, vydali jsme se daný zápas sledovat do "baru", který je základnou pro pravděpodobně buďto pohodlné fanoušky, nebo propáslíky jako jsme byli my. Zařízení se jmenuje Flames Central a musím říct, že mě velmi mile překvapilo. Je to něco jako divadlo s obrovským plátnem a spoustou monitorů všude kolem. Valná část publika je oblečena do teamových barev a fandí se jako o život. Přestože jsme neměli rezervaci, štěstí stálo při nás a místečko jsme našli. V komerčních přestávkách se na pódiu odehrává doprovodný program a sličné hostesky průběžně do davu rozhazují trička a podobné artefakty.
Na to, aby Vám ze hry nic neuniklo je kladen velký důraz. Pokud si tedy po pár pintách potřebujete ulevit, žádný problém. Display je zavěšen nad každým ulevovacím zařízením, vmontován do zrcadla nad umyvadly a po cestě zpět do ringu jich potkáte taky několik. Fotit na oněch místech je opravdu více než málo ujeté, ale nemohl jsem si pomoct:-).
K zápasu asi tolik – přestože Flames vyhrávali, Tučňáci stihli srovnat. Následovalo emocí plné prodloužení a nájezdy, které Flames bohužel projeli. Atmosféra byla super, lidi fandili o 107 (my občas také :-) a moc jsme si to užili. K dobru přidávám video kousku závěrečných nájezdů (žádný gól). Pro mě to byla více než důstojná náhrada za zápas naživo. Teoreticky bych mohl napsat, že mě nic nemusí mrzet, protože jsem měl x-krát lepší výhled než bych dostal za $50 lístek někde u střechy stadionu, ale samozřejmě že srovnávat se to nedá. Hmm, tak někdy příště:-).



----------------
Now playing: The New Pornographers - My Rights Versus Yours
via FoxyTunes

No comments: