Friday, December 7, 2007

Let's Go Shopping!

Když jsem se poprvé dozvěděl o možnosti zúčastnit se celodenního výletu do nákupního centra, první co mě napadlo samozřejmě bylo, že se snad úplně zbláznili. Přece někam nepojedu jako vůl proto, abych tam nakupoval to samé, co můžu koupit kdekoliv jinde.
No ale všichni říkali, že je to úplně “awesome” a že se to prostě musí vidět. Možnost zajezdit si zase po dvou letech na nějaké pořádné horské dráze mě usvědčila. West Edmonton Mall [W] je největší nákupní centrum v Severní Americe.

Takže jak vypadá "shopping culture" dotažená do extrému?
  • 800 obchodů
  • 100 žrádloprodejen
  • 570 000 m² (cca. 90 fotbalových hřišť)
  • 20 000 parkovacích míst
  • 23 000 zaměstnanců
  • 60 000 – 150 000 nakupujících denně
  • zábavní park (atrakce, roller coastery)
  • aquapark
  • ledová plocha
  • lachtaní show
  • luxusní hotel, casino, golf, potápění a spousta dalších hovadin
Nejsměšnější je, že na svém webu uvádí:
This amazing structure - often called the "8th Wonder of the World"…

Scheißkalt!

Vyrazilo se brzy ráno a naprosto úžasné bylo, že jsme jeli klasickými žlutými school busy, které znáte z amerických barevných. Už tak úžasné nebylo to, že tam nějak nefungovalo topení. Celkem blbé, když je venku mínus 20. Za cestu, která trvala 3,5 hod mně úplně zmrzly nohy, protože jsem nepovažoval za nutné si na takový výlet brát zimní boty. Jinak jsme samozřejmě všichni zůstali v plné polní.
Po příjezdu a obědě někteří (speciálně slečny) opravdu vyrazili nakupovat, ale většina z nás se vrhla rovnou buďto do aquaparku nebo do zábavního parku na roller coastery. Já jsem strávil celý den v aquaparku, který je údajně opět největší v Severní Americe a má největší wave pool na světě.

Vlny byly strašná nuda, takže jsme celou dobu sjížděli jeden tobogič za druhým. Žbluňk do vody a tradá na další - jako malé děti. Sem tam zahřát v "hot tub". Ještě teď mám sedřená záda.
Před odjezdem jsme zašli na (pro změnu zase NEJ) roller coaster, který nebyl vůbec marný. To, že tahle sranda už zabila 3 lidi jsme se dozvěděli až potom. Ještě že tak, protože bysme tam některé máčky nedostali ani párem volů.

Naprosto mě dostala ledová plocha obklopená obchody. Jít si zabruslit, zatímco mamča nakoupí nemusí být špatné.

Jediný obchod, ve kterém jsem byl byl ten, přes který jsme vlezli dovnitř a kterým jsme vylezli ven. V autobuse tam i zpět bylo kopec srandy, takže to jednoznačně stálo za to.

2 comments:

Anonymous said...

Three people killed?? That's pretty scary, If U had told me it before taking a ride, I would have run away.
Anyway I found a picture from accident...and guys, it ain't funny.
Who believes is strong to stand that - go for it.
http://www.angelfire.com/emo2/rrcr/mindbender_crash.jpg

Vlasta said...

Yep. I found that one too before. Brrr. I just didn't want to scary everyone by posting it...